İnsanlık tarih boyunca burun estetiğine son derece önem vermiştir. Antik heykelleri gözünüzün önüne getirdiğinizde, hepsinde burnun ne kadar ön plana çıktığını göreceksiniz. Kimilerinde güçlü bir karakterin simgesi olan, kimilerinde vazgeçilmez bir güzellik unsuru, kimilerinde sadece bir nefes alma organı, kimilerinde ise yüz estetiğini bozan bir problem olarak görünür. Dolayısıyla bu öyle bir problemdir ki, insan en çok kendi rahatsız olur ve defalarca ameliyat olmayı bile göze almaktadır.
Burun Dolgusu Nedir?
Burun dolgusu Vücuda enjekte edildikten bir süre sonra yavaş bir şekilde parçalanıp emilerek hacimsel etkisini kaybeden hazır dolgu maddeleridir. Dolgu maddelerinin emilim süresi dolgu maddesinin molekül yapısına, ne kadar miktarda enjekte edildiğine ve yüzün hangi bölgesine enjekte edildiğine göre değişmektedir. Bu süre genellikle yaklaşık 6 ila 12 aydır.
İşlemler sırasında en sık kullanılan geçici dolgu maddeleri arasında hyaluronik asit, kalsiyum hidroksiapatit, poly-L laktik asit ile kolajen sayılabilir. Halen kullanılmakta olan geçici dolgu maddeleri, birbirlerinden moleküler yapı, antijenik etki, vücuttan emilme süresi, deri ve yumuşak doku hücrelerinde neden oldukları değişiklikler bakımından farklılıklar göstermektedir.
Nasıl Yapılır?
Burun Dolgusunu Kimler Yaptırabilir?
Burun dolgusu uygulamaları teknik olarak gelişimini tamamlamış bütün bireyler üzerinde uygulanabilen operasyonlardır. Burnun tamamen evrimini tamamlaması gerektiği için en az 18 yaş sınırı bulunur. Yaş sınırını geçen her birey, üst yaş sınırı olmadan bu uygulamaya başvurabilir.