: +90 539 555 6655

Meme Büyütme

meme-buyutme

Meme kadının cinsel kimliğidir. Memenin küçük olması veya meme kanser nedeniyle alınmış olması kadının kendine olan özgüvenini ve sosyal yaşıntısını etkilemektedir. Bu nedenle estetik ameliyatlar arasında en sık yapılan ameliyatlardan biridir. En sık silikon protezle meme büyütme yapılmaktadır. Uygulanacak teknik ve protez tipi hastanın vücut yapısı ve beklentileri doğrultusunda belirlenmelidir.

Protezin yerleştirileceğin 3-4 cm genişliğinde  kesinin yeri kabaca 4 yerdir

  1. Meme alt
  2. Meme başı çevresi
  3. Koltuk altı
  4. Göbek deliği

Bunlardan en çok tercih edileni meme altından yapılanıdır. Her yöntemin avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır.

Her tip silikon protezde ve kas altı veya kas üstü tekniklerde meme altı en uygun yöntemdir.

Koltuk altından yapılan kesinin avantajı memede iz kalmaması olmakla birlikte bu yöntemle anatomik ve silikon protezleri koymak çok kolay olmayabilir ve sonucu etkileyebilir.

Protezin konulacağı yer meme dokusu ve cilt kalitesine göre değişiklik gösterebilir.  2 cm kalınlığın altında olan üst meme dokusunda kas altı plan kullanılmalıdır. Yeterli doku varsa kas üstü plan kullanılabilir hasta açısından az ağrılı ve iyileşmesi kolay olsada  protezin hissedilme ihtimali ve kapsül oluşumunun daha fazla olduğu bilinmektedir.

Son zamanlarda yapılan çalışmalar ve sonuçlar kas altı plan ve üstü planın kombinasyonu olan bir yöntemi öne çıkarmaktadır. Dual plane olarak bilinen bu yöntemle protezin daha az hissedildiği ve  kapsül oluşumunun daha az oluştuğu görülmüş ve yaygınlaşmıştır.

Kendi ameliyatlarımda en iyi sonucu elde etmek için meme altı kesi ve dual plane tekniğini kullanmaktayım. Protez olarak pürtüklü (textured) ve hasta tercihine göre yuvarlak yada anatomik (damla) protez kullanmaktayım.

AMELİYAT SÜRECİ

Meme büyütme ameliyatı genel anestezi altında yapılmaktadır. Ameliyat süreci 2 saat kadardır. Ameliyat sonrası drenleriniz ve sargılarınız olacaktır. Bir gece hastane de kalınıp ertesi gün drenler çekilerek çıkışınız yapılabilir. 3 hafta kadar özel bir sütyen kullanmanız gerekmekte ve bu süreçte fiziksel temastan kaçınmak gerekir. Dikiş hattında bulunan özel bantlar 2. Hafta sonunda alınarak kontrol sağlanır.

Ameliyat sonrası olası olumsuzluklar hematom oluşması (kan toplanması), enfeksiyon, yara yeri problemleri, kapsül oluşumu, protezin yer değiştirmesi, protezin patlaması, duyu kaybı ve iz sayılabilir. Kapsül oluşumu tüm protez hastalarında olan bir durumdur vücudun yabancı cisme verdiği bir cevaptır. Bu durum aşırıya kaçarsa ağrı, şekil bozukluğu gibi sonuçlara neden olabilir. Bu durum ameliyatla düzeltilmesi gereken  bir noktaya varabilir. Kapsülün genel anestezi altında masajla yırtılması, cerrahi olarak çıkarılması veya protezden tamamen vazgeçilmesi gerekebilir. Önlemek amacıyla ameliyattan 1 hafta sonra 5 haftaya kadar masaj önerilmektedir.