: +90 539 555 6655

Saç Ekimi

sac_ekimi

Saç dökülmesi çoğunlukla erkeklerde olmak üzere hem erkek hem de kadın da belli başlı nedenlerle meydana gelmektedir. Bunların başında, hormonal düzensizlik ve genetiksel geçiş (ırsi; ailenin genetik yapısından kaynaklı, nesilden nesile devam edebilme ihtimali) bulunmaktadır. Bununla birlikte, aşırı stres, aşırı kansızlık, vitamin eksikliği, demir-çinko vb. maden eksikliği, dönemsel ağır sorunlar, ağır psikolojik vakalar, tıbbi hastalıklarda kullanılan bazı ilaçların yan etkileri gibi etmenlerde saç dökülmesine sebeptir.

Erkeklerde tepe ve alın bölgesinde yer alan kökler testosteron hormonuna aşırı duyarlı olduğu için, belli bir dönemden sonra dökülme başlamaktadır. Testosteron hormonuna duyarlı olmayan ense bölgesindeki saç kökleri, çok özel durumlar haricinde neredeyse hiç dökülmezler.

İşte Saç Ekimi burada ortaya çıkmaktadır. Yani, dökülmeyen ense bölgesinden, dökülen tepe alın gibi ihtiyaç olan bölgeye saç köklerinin nakledilmesi işlemine Saç Ekimi denir. Verici (ense gibi) bölgeden sağlıklı kökler, işinin uzmanı olan ekibimiz tarafından, steril bir ortamda lokal anestezi uygulanarak, açıklık olan alana teker teker nakledilir (yerleştirilir). Nakletme (ekim) lokal anestezi ile yapıldığı için, hastalarımız herhangi bir acı hissetmez.

Saç Ekimi sonrası operasyon yapılan bölgede kan pıhtılaşması sebebiyle kırmızı pulcuklar halinde kabuklanma olur. Ekimden sonra yaklaşık 10 gün boyunca her gün, günde bir kez saçların yıkanması gerekmektedir. Bu sayede kabuklanmanın daha da artması önlenmiş olur. Bununla birlikte, bu 10 günlük sürenin ardından kabuklar büyük oranda dökülür ve operasyon yapılan bölge iyileşme sürecine girer. Operasyondan yaklaşık 1 ay sonra ise, ekilen saçlar dökülmeye başlar. Fakat dökülen saçlar kesinlikle ekilen saç kökü değil, saç kökünün uzantısı olan saçlardır ve telaşlanacak bir durum yoktur yani bu durum normaldir.

Operasyonun gerçekleşmesinden sonra yaklaşık 2-3 ay her hangi bir değişiklik gözlenmez. Üçüncü ayla birlikte, yeni saçlar yavaş yavaş çıkmaya başlar. Operasyon yapılan kişideki asıl değişim yaklaşık 6 ay sonra görülür ve bu, gözle görülen ciddi bir değişimdir. Altıncı aydan sonra ise, her ay çok daha belirgin bir şekilde saç yoğunluğu artmaya başlar. Operasyondan yaklaşık 1 yıl sonra ise, yeni saçlar tamamen çıkmış olur ve hasta eşsiz bir görünüm kazanır.